Agárd bemutatása

Agárdi Termálfürdő, Velencei-tó, szállások, étterem, hotel, kemping, panzió, programok, Hírek Agárd a Velencei-tó legrégibb és talán legismertebb üdülőhelye, kertvárosi hangulatú üdülő- és szabadidős centrum. A fiatalok és az idősebb korosztály egyaránt megtalálja a kikapcsolódási lehetőségeket.
A város legfőbb vonzereje – a strandokon kívül – a gyógyhatású termálvíz. Az agárdi Bika-völgyben található az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő.
Agárdon a Fürdő közelében áll a híres Agárdi Pálinkafőzde, ahol a környék zamatos gyümölcseiből párolt szeszesitalokat készítenek.

Sétahajózás a Velenceitavon! Velencei-tó, szállások, vendéglátás, programok, Hírek A Velencei-tavi Borút agárdi pincéi jellegzetes borokat kínálnak a betérőknek.
Színes koncert palettával gazdagítja a programkínálatot a könnyűzenei rendezvényeiről ismert 40 éves Agárdi Pop Strand. A Strandokon téli fagyos hétvégéken kijelölt koripályák és szórakoztató programok várják a vendégeket. A vízi sportoknak hódolók körében legismertebb a Velencei-tavi Vízi Sport Iskola, ahol több híres magyar sportoló nevelkedett.

A tóparton horgászkikötők cakkozzák, kora tavasztól késő őszig horgász programokat kínál a Magyar Országos Horgász Szövetség agárdi központja.

Gárdonyi Géza Emlékház, Agárdpuszta! Velencei-tó, szállások, étterem, hotel, kemping, panzió, programok, Hírek Az itt nyaralók a hangulatos kempingektől a magas színvonalat nyújtó szállodáig válogathat a szálláslehetőségek közül. Agárd központjában éttermek, üzletek, büfék és butikok szolgálják az ide látogatók kényelmét.

1863-ban Agárdpusztán született Gárdonyi Géza (1863-1922). Az író emlékkiállítása a felújított szülőházban, az agárdi Szent Anna kápolna közelében álló Gárdonyi Géza Emlékház és Galériában tekinthető meg.

Velencei-tavi Hal-, vad-, Pálinka- és Borfesztivál! Velencei-tó, szállásk, vendéglátás, programok, Hírek A település legnagyobb rendezvénye a május első hétvégéjén megrendezésre kerülő Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, amelynek különleges élményeket kínáló programjaira vendégek ezrei érkeznek.

Az alkalomra a szállásadók 3=4 éjszakás akcióval csalogatják a turistákat, a vendéglátóhelyek ínyenc hal- és vad ételeket kínálnak.


 

Agárdi strandok

Napsugár Strand (Belépődíjas)

Park Strand (Belépődíjas)

Tópart utcai Szabadstrand

Tini Strand Szabadstrand

Összes velencei-tavi strand

 

Főbb látnivalók Agárdon

Chernel István Madárvárta

Gárdonyi Géza Emlékház

Velencei-tavi Galéria

Nádasdy Obeliszk

 

A Velencei-tó környéke

Velencei-tavi programok

Velencei-tavi látnivalók

Fotó galériák

Videók

 

Közérdekű információk

Önkormányzatok

Orvosi rendelők

Gyógyszertárak

Állatorvosok

Menetrendek

Posták

Bankok

Bankautomaták

 

Bölcsöde, családi napközi, játszóház

Óvodák

Iskolák

TanfolyamokFőbb látnivalók Agárdon:
Gárdonyi Géza Emlékház és Galéria
Madárvárta, Madártani kutatóállomás
Agárdi Országzászló
Gárdonyi Géza Mellszobra

 

SzállásokVendéglátóhelyekÜzletekSzolgáltatókÉpítőipari szolgáltatók


Közérdekű információk:
Polgármesteri Hivatal (Gárdony)
Óvodák (Agárd – Velencei-tó)
Iskolák (Agárd – Velencei-tó)
Tanfolyamok  (Agárd – Velencei-tó)
Művelődési házak (Agárd – Velencei-tó)
Könyvtárak (Agárd – Velencei-tó)
Egészségügyi ellátás (Agárd)
Gyógyszertárak (Agárd – Velencei-tó)
Állatorvosok (Agárd – Velencei-tó)
Posták (Agárd – Velencei-tó)
Bankok (Agárd – Velencei-tó)
ATM automaták (Agárd – Velencei-tó)

 

Útvonaltervezés Agárdra


Nagyobb térképre váltás

53095