XII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál

13181
Mikor:
2019. május 3. péntek – 2019. május 5. vasárnap egész nap
2019-05-03T00:00:00+02:00
2019-05-06T00:00:00+02:00
Hol:
Agárd
Városközpont
Kontakt személy:
Gárdony Város Önkormányzata

2019. MÁJUS 3. PÉNTEK

  NAGYSZÍNPAD
16:00

16.10

Megnyitó a mörlenbachi vadászkürtösökkel. 

Salsa táncdélután a Barrio Latino zenekarral

18:00 Velencei-tó All Stars – latin jazz fiesta a Velencei-tó körül élő zenészekkel ( Farsang Gergely bass, Dobai István gitar, Munkácsy Andris gitar, Szakáll Béla perka,  Mits Márton szaxofon, Zabos Regina ének, Horvath Mark gitar)
20:00 The Bits Beatles Emlékzenekar koncertje
21.45 Arato disco fever- a legendás Velencei-tavi diszkók királya újra a tóparton!

 

2019. MÁJUS 4. SZOMBAT

  NAGYSZÍNPAD
10:00 A Négy Muskétás Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesület agárdi csoportjának műsora
11:00 Dobrossy Family Magic Show. A Dobrossy bűvész család  interaktív bűvészműsora.
12:00 Szóljon hát a magyarnóta! az European Operett dalos, táncos látványos műsora
13.00 Hagyományaink: a dinnyési Iglice népdalkör, az agárdi Gilice és Gerlice gyermeknéptánccsoport, és a zichyújfalui gyermek-néptánccsoport műsora
14.00 Szóljon a boogie! A Boka Boogie Band műsora
15.30 Majsai Gábor és a Fehérvár Big Band – Tom Jones projekt
17.15 A django-pop nagykövetei a színpadon: Pankastic koncert
18.30 Hampel Katalin divatbemutato – közreműködik Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész
20.00 Margaret Island koncert
21.45 Tűzijáték
22.15 Coco loco csípőstekerős trópusi karneválzene
  KISSZÍNPAD (Agárdenen)
19.00 Időutazó
20.30 Rock On

Nagyszínpad mellett „Kapj rá!” halfogyasztást népszerűsítő stand:

Az Agrármarketing Centrum szakemberek segítségével látványkonyha keretében bemutatják a különféle halfajták feldolgozásának és elkészítésének módjait. Eközben pedig a profik által készített halas különlegességek kóstoltatásával, a különféle ízvilágú halfajták és receptek sokaságával ismertetik meg a látogatókat. A busa és harcsa falatok után, amur és pisztráng, szombaton harcsa és süllő, ponty és busa ételek kerülnek a terítékre. A „Kapj rá!” kampányról:
Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampánynak a hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint a fogyasztók számára is megmutatni a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát.

Fesztiválközpont, Szarvas-szobor:

11.00-16.00 h Kulturpajta (riportok, beszélgetések, vetített képek). Házigazda: Bokányi Zsolt rádiós riporter

11.00 Mikor hívjunk mentőt? Újraélesztési protokoll, elsősegély-technikák – beszélgetés és bemutató az Ambucar Mentőszolgálat mentőstisztjével és Dr. Kardos Beáta vezető gyógyszerésszel (Zafír Gyógyszertár, Agárd)

12.00 Üst-füst. Beszélgetés a pálinkáról Demeter Attilával (bor és spirit sommelier)

13.00 Helytörténeti beszélgetések a Gárdonyi Építész és Mérnök Körrel  (A GÉM tagjai: Csordás Lajos, Gecséné Tar Imola, Szabo  Zsolt, Marczell Kolos)

14.00 Borászok a Velencei-tó körüli pincészetek borairól – Házigazda: Fáncsi Viktória Csóbor Lindával (Csóbor pincészet) és Köllő Zsolttal (Köllő pincészet) beszélget

15.00 Bemutatkozik a Csodakút Velencei-tó tanulócsoport Velencei-tó. Vendégek a tanítónénik.

16.00 h A mörlenbachi vadászkürtösök bemutatója

10.00-18.00 Babajátszótér és pelenkázó sátor

A játszótér részei: „Hangok-konyhája” :ahol a főzőcskézésen túl az edények, gombócok, fűszerek, tojások mind, mind hangot adnak ki. Dobok- dobban a szív, dobbant a láb és minden gyerekben lakó ritmusok kelnek életre a doboknál. „Festő játék”- Gyalogutak vezetnek a kisasztalig, ahol ecsetek, láthatatlan festék és építőkockák várják a szorgalmas gyerek és apuka kezeket. Autópálya –ez egy furcsa görbe-körbe autópálya, sok kis autóval. Babahintáztató- Kicsi kosárhinta rongybabával. Egyéb játékok: építőjáték cellux gurigákból, pörgettyűk fatálcán, célbadobó zoknik, babzsákok. A babasátor részei: – Hempergő – párnák és gyerekkönyvek várják a kicsiket – mobil pelenkázó és egy szoptatós gyékényfotel.

Fesztiválközpontból indított túrák:

10.00-15.00 h Nagy-kultúra – autóbuszos tókörüli túra

A Posta mögötti parkolóból indul. Autóbuszos kirándulás keretében a Velencei-tó környéke legjelentősebb látnivalóinak megtekintése. A kirándulást vezeti: Varga-Molnár Anna, a Gárdonyi Általános Iskola pedagógusa

Útvonal: Agárdpuszta (Szent Anna kápolna, Gárdonyi Géza Emlékház, Velencei-tavi Galéria, Gárdonyi rönkvár) – Kápolnásnyék (Halász Kastély), –, Pákozd (Pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely, Miska huszár szobra) – Dinnyés – Várpark és skanzen, Hagyományőrző központ.

Felszállójegyek az információs pultban kaphatók a busz férőhelyeinek megfelelő számban. Ára:  1000 Ft/fő áron (tartalmazza az utazást, idegenvezetést, belépést a meglátogatott helyekre). Regisztráció: halvadfeszt@gmail.com

10:00 h Látogatás a Dinnyési Halivadéknevelőbe

Bevezetés a halszaporítás rejtelmeibe Szabó Krisztiánnal, a halivadéknevelő vezetőjével. Ismerkedés a Hungarikum – listás halfajunkkal a dinnyési tükrösponttyal. Busz indul a posta melletti parkolóból.

Tópart, szabadpart szakasz

10.00-24.00 h Vidámpark, körhinta, vurstli

Tópart, Csónak-kitötő:

Velencei-tavi Évadnyitó Horgász- és Halászléfőző Verseny – A Magyar Országos Horgász Szövetség hagyományos Velencei-tavi évadnyitó rendezvénye az agárdi Napsugár strand mellett, a vasúti átjáróval szembeni csónakkikötő mentén

Felnőtt és IFI nyílt egyéni horgászversenyek (regisztráció 8:00-tól)

Csónakos horgászverseny: az agárdi csónakkikötő melletti nyílt vízszakaszon kerül megrendezésre. Indulni elsősorban saját csónakkal lehet, de igény szerint a kirendeltség is tud korlátozott számban csónakot biztosítani a verseny idejére. Csónakonként 2 fő horgászhat, horgászni egy bottal, egy horoggal (úszós vagy fenekező készséggel) lehet, és egyéni értékelésre kerül sor.

Parti horgászverseny: az agárdi szabad-strandon megrendezendő versenyen egy bottal, egy horoggal (úszós vagy fenekező készséggel) lehet horgászni. A versenyre helyet biztosítani csak korlátozott számban, a nevezések sorrendjében tudunk.

Gyermek horgászverseny:

A kikötő területén. A verseny lebonyolításának formája a MOHOSZ honlapján és a facebook/mohoszvelenceito oldalon lesz elérhető. A horgászversenyekre a nevezési ingyenes! A rendezvény miatt az agárdi csónakkikötő egész területén és a  szabad-strandon, 2019. május 4-én 0:00 órától 15:00 óráig horgászati tilalom lesz érvényben, ott csak a versenyen résztvevők horgászhatnak.

Halászléfőző verseny Kategóriák: Halászlé – Egyéb halételek

A verseny egyéni nevezéses (csapat vagy baráti társaság támogatásával), az agárdi Napsugár strand mellett, a vasúti átjáróval szembeni csónakkikötő mentén kerül megrendezésre. Nevezni előzetesen a kirendeltségen kell a nevezési lap kitöltésével, ill. a nevezési díj befizetésének igazolásával. Nevezési díj: 7.500 Ft.

A nevezők részére a rendezők biztosítják a halat (kb. 4 kg élő ponty), a tűzifát, valamint egy tűztálca és egy asztal és két pad használatát. A többi kellékről (edények, fűszerek, kenyér, stb.) a versenyzőknek kell gondoskodniuk. Nevezési határidő: 2019. május 2. (csütörtök). Regisztráció, főzőhelyek elfoglalása 8:00-tól. A horgászversenyek résztvevőinek lehetőséget biztosítunk halászlékóstolásra.

Kontakt: MOHOSZ Velencei-tavi Kirendeltsége MOHOSZ Agárdi Horgásztanya Cím: H-2484 Agárd, Tópart, Pf. 16. (Chernel u.) Telefon: 06-22-700-018 , 700-012, 700-020

10.00-16.00 h Lovasszekér-túra a  Dinnyési Fogatudvarral

Szekértúra a Dinnyési kilátóhoz

indulás: 10.00, érkezés: 11.30; indulás: 14.00 érkezés: 15.30  A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza. Regisztrálni a zsoltujfalusi79@gmail.com vagy telefonon a 06 20 / 541 29 88 elérhetőségen lehet, egyéb információ a fenti elérhetőségeken. Jegyek: Felnőtt: 1.300.- Ft/fő, Gyerek: 700 Ft / fő, Családi jegy: 4.300 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig – max. 14. évesek)

A Velencei tavat megkerülő kerékpárút mentén fedezhetjük fel ezt az érdekes formájú, fából épült kilátót, melynek tetejéről betekintést nyerhetünk a titokzatos vízi világba. A kilátó mellett elhelyezett padoknál letelepedhetünk – de az igazi élmény a kilátó magasában vár bennünket, ahol a sűrű nádas fölé emelkedve, nádtető árnyéka alól nézelődve bepillanthatunk a titokzatos madárvilág életébe. A kilátó mellett található a Savajcz-kereszt, ami egy kiváló tóbíró különös-tragikus vadászbalesetének állít emléket. A történetet elolvashatjuk a helyszínen. A történetet Széchenyi Zsigmond, nagy vadászírónk is elmeséli az Ünnepnapok című írásában.

Szekér-túra Agárd utcáin, Varsa utca, tó utca, üdülök útja

Időpontok: minden egész órában – 10:00 – től 16:00 ig

Jegyek Felnőtt: 700ft . Gyermek: 400ft  14 év alatti . Családi: 2500ft ” 2 felnőtt 3 gyerek 14 év alatti. Túra ideje 20-25 perc kb. A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza. Regisztrálni a zsoltujfalusi79@gmail.com vagy telefonon a 06 20 / 541 29 88 elérhetőségen lehet,. egyéb információ a fenti elérhetőségeken. Egyéb információ: zsoltujfalusi79@gmail.com vagy 0620/541-29-88

Szekér-túra a Dinnyési kilátóhoz (a túra ideje másfél óra)

Szekér-túra Agárd utcáin , Varsa utca, tó utca, üdülök útja (a túra ideje 20-25 per). Kontakt: Újfalusi Zsolt

11.00-16-00h Sárkányhajózás a Dragon SE sportolóival fesztiválvendégek részére

A hajók minden egész órában indulnak.

Tópart, Csónak-kitötő, kerékpárút mellett, a vasúti aluljáró tó felőli oldalánál:

9.00 h VII. Fesztivál-Futóverseny Czéczei János szervezésében

Rendező:  Gárdony Város Önkormányzata. Versenycél: Hagyományteremtés, az egészséges életmód, a rendszeres sportolás, ezen belül a futás népszerűsítése . Verseny Fővédnöke: Tóth István Gárdony Város Polgármestere „Versenyközpont”,rajt-cél. Rajt: 9 óra. Táv:  4 km. Útvonal : Indulás Gárdony felé, végig a parton, az új kerékpárúton, 2 km-nél fordító, vissza a  célba . Nevezés és rajtszám átvétel: nevezési díj nincs, regisztrálni és rajtszámot felvenni 8 órától lehet a „verseny-központban”. Korhatár: nincs. Korcsoportok:   0-10 év, 11-14 év, 15-20 év, 21-35 év, 36-50 év, 50 felett. Díjazás: Minden korcsoport 1-3 helyezettje (lány és fiú) emlékérmet kap. Időmérés a versenybírák segítségével. Célba érkezéskor az időeredményeket bemondjuk, de rögzítésre nem kerülnek!! Eredményhirdetés: valamennyi résztvevő beérkezése után. A versenyen a KRESZ szabályinak betartása kötelező! A szervezők fenntartják maguknak a jogot szükség esetén a versenykiírás módosítására. A versenyen mindenki a saját felelősségére vehet részt! Legyél Te is részese rendezvényünknek Versenyzőként, vagy akár Nézőként!  Szeretettel várunk!

Agárd – hajóállomás

10:00 Másfél órás szakvezetett sétahajózás a Madárrezervátumba (a szakvezetésről a Duna-Ipoly Nemzeti Park gondoskodik)

14:30 Egy  órás sétahajózás az agárdi hajóállomásról indulva, oda is érkezve
17:30 Egy órás sétahajózás az agárdi hajóállomásról indulva, oda is érkezve

A Velencei-tavi hajózási társaság a fenti hajóutakat megelőző órákban ingyenes belépést biztosít a fesztivál vendégeinek az Akváriumházba!  A konkrét időpontok: 9-10, 13:30-14:30, 16:30-17:30

A hajóút során a Duna – Ipoly Nemzeti Park Biztosítja a szakszerű idegenvezetést. Céljuk a Velencei – tó védett értékeinek, úszólápos területeinek bemutatása.

1 órás sétahajózás ára: 4 éves korig ingyenes. Gyermek (4-18) és Nyugdíjas: 1200 Ft
Felnőtt: 1600 Ft Jelképes (fogyatékkal élők és kísérőjük jogosultságot igazoló okmány alapján): 400 Ft Családi kedvezmény: két szülő esetén a második gyermek díjmentesen utazhat.

1,5 órás szakvezetett sétahajózás a Madárrezervátumba ára: 4 éves korig ingyenes. Gyermek (4-18): 2200 Ft Felnőtt/nyugdíjas: 2800 Ft 

Chernel István Madárvárta (Agárd, Chernel I. u. 57.)

6.00-10.00 h Madárgyűrűzési bemutató

10.00-17.00h A Madárvárta és a Magyar Madártani Egyesület Fejér megyei szervezetének nyílt napja

Agárdi Közösségi Ház (Agárd, Márvány u. 27.)

Agárdi Közösségi Ház (Agárd, Márvány u. 27.)

10.00-16.00 h    Anyák napja kicsit másképp Nusser Bogival – Egészségfejlesztő nap

Egy anyáknak célzott program előadásokkal és aktív programokkal a fesztiválközponttól 150 méterre (katolikus templom melletti sétányon megközelíthető kellemes sétával a helyszín). Sminkelési tanácsadás, masszázs, környezetbarát háztartás kialakítása, torna illetve az előadások: az anyaság mint egy archetípus, stílustanácsadás:kinek milyen szín áll jól, egészséges táplálkozásról. Az egészség a teljes testi, lelki és szellemi jólét állapota. A rendezvény azoknak az édesanyáknak szól, akik harmóniára, teljességre és kiegyensúlyozottságra törekszenek a mindennapjaik során. Gyere el és töltődj fel testben és lélekben. Előadások

10:30 Energikus reggeli – testi-lelki fitness – Előadó: Nusser Boglárka Egészségfejlesztő sportedző

12:30 Anya vagyOK – Erőforrásfejlesztő interaktív workshop – Előadó: Saller Szilvia Személyiségfejlesztő Coach

14:30 Kívül-belül vonzó – avagy a Stílus és az Önbizalom kapcsolata – Előadó: Pap Edina Style Coach

Programok: Sminkelési tanácsadás, masszázs, asztrológiai elemzés, lakberendezési tanácsadás, fizikai állapotmérés, stílus tanácsadás, egészségügyi mérések.

Az Velencei-tavi Egészségfejlesztési iroda a következő szolgáltatásokat nyújtja a programon:

  1. Mérések végzése az érdeklődők számára: vérnyomás- és haskörfogat mérés, BMI meghatározás, szív- és érrendszeri teszt (SCORE), 2-es típusú cukorbetegség kockázatának felmérése (FINDRISK), Fagerström-féle nikotinteszt
  2. Táplálkozási tanácsok dietetikus segítségével
  3. Helyes mozgásformák gyógytornász bevonásával

10.00-16.00 h Népviseletek Kapuvártól Székelyföldig – kiállítás

Velencei-tavi Galéria (Agárd, Sigray u. 1.)

10.00-18.00 h Szalvétakiállítás – Gagarintól a Beatlesen át – szalvéták az 50-es évektől napjainkig

Gárdonyi Géza Emlékház (Agárd, Sigray u. 3.)

10.00-18.00 h Gárdonyi Géza élete, munkássága, művei – tárlatvezetések, múzeumlátogatás

Gárdonyi rönkvár (Agárd, Sigray u. 1.)

10-18.00 h A várkapitány végigkalauzolja a látogatókat a váron, a kazamatarendszeren, és a látogatók bepillantást nyerhetnek a várvédő vitézek életébe! Vitézi próba és kémképző . A próbák teljesítése után leteszik a várvédő esküt.

Vitézi próba  1. Kincses térkép (betűkereső a várban, kicsiknek képekkel) 2. Petrencés rúd/kétkezes kard tartása (patkókkal) 3. Jelződobok ellenőrzése a kazamatában 4. Tüzes karika dobása 5. Várépítés, ágyúzás 6. Tüzes labda dobása 7. Futár feladat (várfal felmérése lovon, őrség a templom toronyból, őrjárat a várfalon)

A kémképző  1. Keresztrejtvény 2. Láncos golyók keresése a kazamatában 3. Osonás az akadálypályán (kialakítandó madzagból és csengőkből a gyilokjáró alatt) 4. Az őr ártalmatlanítása (láncos golyó dobása) 5. Titkosírás megfejtése (rovás) 6. Futár feladat (szöveg megjegyzése és továbbadása) 7. Akasztott török (lógó golyót az oszlop tetején lévő kosárba ütni)

Dinnyési Hagyományőrző Központ (Dinnyés, Gárdonyi G. u. 25.

10.00-16.00 h    Az én Gárdonyom – Ódor Balázs fotókiállítása a főépületben

10.00-16.00 h    Csipkecsodák – Ruppert Sándorné csipkegyűjteményének kiállítása

2019. MÁJUS 5. VASÁRNAP

  NAGYSZÍNPAD
10:00

 

10.30

A Golden Tiger’s Kung-fu Club Sifu Kovács László vezetésével bemutatja a Chen Tai-chi stilus  néhány pusztakezes és fegyveres gyakorlatát, köztük a legyezőt is.

A 4M Dance Company akrobatikus rock and roll bemutatója

11:00 Mátyás király bolondos bolondja. A Maszk Bábszínház előadása
12:00 Népszerű operettek, filmzenék, magyarnóták Buch Tibor és Horváth Elemér Emi előadásában
13.00 A swing klasszikusai az Optional Jazz Quartet előadásában
14.30 A blues klasszikusai – Mr. G. Blues Band és Behán Eszter koncert
16.00 Fourtissimo Jazzy Afternoon
18.00 Csík zenekar koncert
20.00 Óriások és Törpék fesztiválzáró koncert

Fesztiválközpont, Szarvas-szobor:

10.00-18.00 h Egészségpajta

A Velencei-tavi Egészségfejlesztési Iroda csatlakozott a XII. VELENCEI-TAVI HAL-, VAD-, BOR- ÉS PÁLINKAFESZTIVÁL rendezvényéhez.  Az Egészségfejlesztési iroda a következő szolgáltatásokat nyújtja:

1.Mérések végzése az érdeklődők számára: vérnyomás- és  haskörfogat mérés, BMI meghatározás, szív- és érrendszeri teszt (SCORE), 2-es típusú cukorbetegség kockázatának felmérése (FINDRISK kérdőív), Fagerström-féle nikotinteszt

2. Táplálkozási tanácsok dietetikus segítségével

3. Helyes mozgásformák gyógytornász bevonásával

4. EFI szolgáltatások bemutatása

11.00-16.00 h Kulturpajta

(riportok, beszélgetések).Házigazda: Bokányi Zsolt rádios szerkesztő-riporter

11.00 A thai chi egészségmegtartó hatásai – beszélgetés sifu Kovács Lászlóval, a Golden Tiger’s Kung Fu Iskola alapító és vezető mesterével

12.00 Háztartási zöldülés – hulladékmentes háztartások –. Pólószatyor, vászonzsák és viaszkendő: összetett szavak egy még összetettebb problémára; a háztartási hulladékmentesítés első alapdarabjairól, a tó környéki #zöldebbenvállalkozom projektről és a helyi zero waste törekvésekről beszélgetünk Virág Krisztivel, egy helyi blogger-anyuval, a Mum Goes Green írójával.

13.00 Addiktológia, serdülőkrízis – változó világ, változó anyagok

14.00 Szavukban szülőföldük, otthonuk – a megye híres íroi, költői,  a  Fejér megyei Irodalmi Emlékfal Agárdon. Vendég: Dr. Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész

15.00 Az agárdi Heaven’s drummers interaktív ütős-dobos programja.

16.00 Pajtazárás.

10.00-18.00 BringART Játszóház (2-12 éves korig)

Hét bicikli alkatrészeit hasznosítottuk újra, kicsit másként és újragondolva izgalmas játékokká alakultak át. A játszóház részei: 

VERSENYPÁLYA – Egyszerre két gyerek/ felnőtt tud tekerni egy-egy állványra szerelt kerékpáron. A nagy hajtás még izgalmasabb, hiszen a kicsi bábukat magunk mozgatják a versenypályán.

FUT-A- TÁJ – Pici bicikli megy hegyen, völgyön, vízparton és városokon át. Ennél az izgalmas játéknál a bicikliző játékos mozgatja a nagy kereken keresztül az egész világot.

CSENGAgép – A meghajtás itt nem csak kattog, hanem csilingel és zenél is, sőt egyszerre több muzsikus igazi koncertet is előadhat, csak a forgatás sebességétől és ütemtől függenek a hangok.

BRINGAHINTA– Ez a szerkezet bizony pörög és forog, hóemberek elégedetten körhintáznak

LABDAPUMPA– Igazi varázslat, mindez biciklipumpával működtetve. Ajánlott a fáradt lábúaknak, hiszen itt a karizmukra és az ügyességre lesz szükség, hogy a labdák a helyükre kerüljenek.

CSÖRGŐ-KERÉK, és a KICSIK BRINGÁJA egészíti ki a játékpályát.

Tópart, szabadpart szakasz

10.00-24.00 h    Vidámpark, körhinta, vurstli

Tópart, Csónak-kitötő:

10.00-16.00 h Kenutúrák Huszár Péterrel (VVSI)

Az agárdi csónakkikötőnél szeretettel várja a kenuzni vágyókat Huszár Péter és csapata. 7 személyes túrakenukkal lesz lehetőség megkerülni a Cserepes – szigetet. Minden egész órában indulnak a túrák, 10:00 – 16:00 óra között.

09.00-13.00 h Vadételfőző verseny

Előzetes jelentkezés alapján 5 kg szarvas vagy vaddisznóhúst biztosítunk a főzéshez (ennek ára előreláthatóan 8000 Ft lesz). Hozott, ellenőrizetlen vadból nem lehet ételt készíteni. A főzéshez szükséges fát, alátétet, vasat és sörpad-garnitúrát biztosítunk. Nevezési díj: 1500 Ft. Minden egyéb kelléket a résztvevők hozzanak magukkal Jelentkezés a 06 30 936 5336. Regisztráció: halvadfeszt@gmail.com

Értékelés: A fesztivál vendégei egyenként maximum 3 kóstoló jegyet vásárolhatnak 400 Ft/fő/db áron. A jegy mellé kisméretű műanyag edény is kapnak. A megkívánt főztökből kis adag kóstolót kérhetnek, ez-egy jegy ellenében. A főzők kötelesek eleget tenni a kérésnek. A főzőversenyt az a csapat nyeri, amelyik értékeléskor a legtöbb kóstolójegyet mutatja be. Az első helyezett csapatnak a főzés nevezési díját visszatérítjük, és 3 palack bort kap. A második és a harmadik helyezett csapat 3-3 palack bort kap a helyi borászok legjobbjai közül. A főzőcsapatok a kapott kóstolójegyeket 300 Ft-os áron visszaválthatják a szervezőnél.

10.00-16.00 h Lovasszekér-túra a  Dinnyési Fogatudvarral

Szekértúra a Dinnyési kilátóhoz

indulás: 10.00, érkezés: 11.30; indulás: 14.00 érkezés: 15.30  A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza.

Regisztrálni a zsoltujfalusi79@gmail.com vagy telefonon a 06 20 / 541 29 88 elérhetőségen lehet, egyéb információ a fenti elérhetőségeken.

Jegyek: Felnőtt: 1.300.- Ft/fő, Gyerek: 700 Ft / fő, Családi jegy: 4.300 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig – max. 14. évesek)

A Velencei tavat megkerülő kerékpárút mentén fedezhetjük fel ezt az érdekes formájú, fából épült kilátót, melynek tetejéről betekintést nyerhetünk a titokzatos vízi világba. A kilátó mellett elhelyezett padoknál letelepedhetünk – de az igazi élmény a kilátó magasában vár bennünket, ahol a sűrű nádas fölé emelkedve, nádtető árnyéka alól nézelődve bepillanthatunk a titokzatos madárvilág életébe. A kilátó mellett található a Savajcz-kereszt, ami egy kiváló tóbíró különös-tragikus vadászbalesetének állít emléket. A történetet elolvashatjuk a helyszínen. A történetet Széchenyi Zsigmond, nagy vadászírónk is elmeséli az Ünnepnapok című írásában.

Szekér-túra Agárd utcáin, Varsa utca, tó utca, üdülök útja

Időpontok: minden egész órában – 10:00 – től 16:00 ig Jegyek Felnőtt: 700ft . Gyermek: 400 Ft  14 év alatti . Családi: 2500ft ” 2 felnőtt 3 gyerek 14 év alatti. Túra ideje 20-25 perc kb. A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza.

Bővebb informácio és regisztrácio a zsoltujfalusi79@gmail.com vagy telefonon a 06 20 / 541 29 88 elérhetőségen lehet,. egyéb információ a fenti elérhetőségeken.

Agárd – hajóállomás

14:30    Egy  órás sétahajózás az agárdi hajóállomásról indulva, oda is érkezve

14:30     Egy  órás sétahajózás az agárdi hajóállomásról indulva, oda is érkezve

A Velencei-tavi hajózási társaság a fenti hajóutakat megelőző órákban ingyenes belépést biztosít a fesztivál vendégeinek az Akváriumházba! A konkrét időpont: 13:30-14:30. A hajóút során a Duna – Ipoly Nemzeti Park Biztosítja a szakszerű idegenvezetést. Céljuk a Velencei – tó védett értékeinek, úszólápos területeinek bemutatása.

A programon való részvételhez bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: Simon György: 06 30 / 271 32 92 – to@velenceitohajozas.hu

1 órás sétahajózás ára: 4 éves korig ingyenes. Gyermek (4-18) és Nyugdíjas: 1200 Ft Felnőtt: 1600 Ft. Jelképes (fogyatékkal élők és kísérőjük jogosultságot igazoló okmány alapján): 400 Ft. Családi kedvezmény: két szülő esetén a második gyermek díjmentesen utazhat. 1,5 órás szakvezetett sétahajózás a Madárrezervátumba ára: 4 éves korig ingyenes. Gyermek (4-18): 2200 Ft Felnőtt/nyugdíjas: 2800 Ft

Chernel István Madárvárta (Agárd, Chernel I. u. 57.)

6.00-10.00 h       Madárgyűrűzési bemutató

10.00-17.00h       A Madárvárta és a Magyar Madártani Egyesület Fejér megyei szervezetének nyílt napja

Velencei-tavi Galéria (Agárd, Sigray u. 1.)

10.00-18.00 h  Szalvétakiállítás Jung Ágnes gyűjteményéből

Gárdonyi rönkvár (Agárd, Sigray u 1.)

10-18.00 h A várkapitány végigkalauzolja a látogatókat a váron, a kazamatarendszeren, és a látogatók bepillantást nyerhetnek a várvédő vitézek életébe! Vitézi próba és kémképző .

Vitézi próba  1. Kincses térkép (betűkereső a várban, kicsiknek képekkel) 2. Petrencés rúd/kétkezes kard tartása (patkókkal) 3. Jelződobok ellenőrzése a kazamatában 4. Tüzes karika dobása 5. Várépítés, ágyúzás 6. Tüzes labda dobása 7. Futár feladat (várfal felmérése lovon, őrség a templom toronyból, őrjárat a várfalon)

A kémképző  1. Keresztrejtvény 2. Láncos golyók keresése a kazamatában 3. Osonás az akadálypályán (kialakítandó madzagból és csengőkből a gyilokjáró alatt) 4. Az őr ártalmatlanítása (láncos golyó dobása) 5. Titkosírás megfejtése (rovás) 6. Futár feladat (szöveg megjegyzése és továbbadása) 7. Akasztott török (lógó golyót az oszlop tetején lévő kosárba ütni)

Kirakodóvásár és portékás vásár a fesztivál minden napján. Kiemelt gasztro-kiállítóink: Agárdi Pálinkafőzde és a régió pálinkafőzdéi: Táci Pálinka, Csalló pálinka, Michelberger Pálinka, Nobilis Pálinka, a Velencei-tó körüli borászatok: Csóbor Pincészet (Agárd), L. Simon Borászat (Agárd), Nagy Gábor borászat (Pázmánd), Dancsó Gábor pincészet (Kápolnásnyék), Bella Pince Sukoró, Köllő Zsolt (Pázmánd),  Vabrik pince (Kajászó), Nyakas Pincészet (Tök), Csordás – Nagy Pince (Pákozd)

Díszvendég az Aranyponty Zrt.  A fesztivált Gárdony Város Önkormányzata rendezi. Fővédnök: Tóth István, polgármester.

Főszervező: Ocsenás Katalin (06 30 847-6088). Vásárszervezés: TDM Gárdony – Tihanyi Tamás és Tulics Katalin.

Együttműködő partner: TDM Gárdony. Média-támogatónk: Vörösmarty Rádió. A fesztivál honlapja: www.velenceitofeszt.hu. Helyszín: Agárd, városközpont (Nádas étterem előtti és mögötti tér, Agárd, szabad part szakasz). A fesztivál ingyenes. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk

Támogatók: Gárdony Város Önkormányzata, Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ, TDM Gárdony, Velencei-tavi Vízi Sport Iskola, Dragon SE, MOHOSZ Velencei-tavi Kirendeltsége, Dinnyési Halivadéknevelő  – Fehérvár Médiacentrum, velenceito.info – Turisztikai élmény és információs portál

sajto: Ocsenás Katalin főszervező (06 30 847 6088), katiocsenas@gmail.com
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás